FC Nantes heeft woensdag bij wereldvoetbalbond FIFA een klacht ingediend tegen Cardiff City om de betaling van de verongelukte spits Emiliano Sala.

"We bekijken de claim met betrekking tot de transfer en kunnen verder niets zeggen over deze zaak", bevestigt een woordvoerder van de FIFA tegen de BBC.

Cardiff City zou woensdag de eerste 6 miljoen euro van de totale transfersom van 20 miljoen euro voor Sala aan FC Nantes betalen.

FC Nantes wilde de eerste betaling eigenlijk een week eerder maar verleende uitstel. De Fransen dreigden al naar de FIFA te stappen als Cardiff City niet op tijd geld over zou maken.

Cardiff wilde eerst resultaten van onderzoek afwachten

Sala kwam om het leven bij een vliegtuigongeluk boven het Kanaal op 21 januari. Hij was toen op weg van Nantes, waar hij afscheid had genomen van zijn voormalig ploeggenoten, naar Cardiff.

Cardiff City wilde eerst de resultaten afwachten van het onderzoek van de AAIB, het Britse onderzoeksteam voor vliegtuigongelukken, alvorens tot betalen over te gaan.

Uit een tussentijds rapport van de AAIB bleek alvast dat de piloot, de nog altijd vermiste David Ibbotson, waarschijnlijk niet de juiste papieren had om een commerciële vlucht uit te voeren.