Leicester City heeft Brendan Rodgers dinsdag aangesteld als manager. De 46-jarige Noord-Ier is bij de Premier League-club de opvolger van de ontslagen Claude Puel.

Rodgers tekent een contract tot en met de zomer van 2022 bij Leicester City. Hij komt over van Celtic, dat hij sinds medio 2016 onder zijn hoede had.

Met de Schotse club veroverde Rodgers in drie seizoenen zeven prijzen. Hij leidde zijn ploeg naar twee landstitels, twee nationale bekers en drie League Cups.

Celtic stelde Neil Lennon tot het einde van het seizoen aan als interim-coach. De 47-jarige Noord-Ier, die overkomt van Hibernian, was van 2010 tot en met 2014 ook al trainer van 'The Bhoys'.

Puel werd afgelopen zondag ontslagen door Leicester, nadat de landskampioen van 2016 zaterdag voor eigen publiek met 1-4 verloor van Crystal Palace. Hij was sinds 2017 coach bij Leicester.

Leicester kwam in laatste zeven duels niet tot winst

Onder leiding van Puel wist Leicester de laatste zeven duels niet te winnen. De Fransman geloofde er na de wedstrijd tegen Crystal Palace nog wel in dat hij de situatie kon keren.

Leicester City vervolgt de competitie dinsdagavond met een thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League