Sergio Ramos is door de UEFA in staat van beschuldiging gesteld voor het bewust pakken van een gele kaart in de heenwedstrijd tegen Ajax in de achtste finales van de Champions League.

Ramos kreeg in de slotfase in Amsterdam zijn derde gele kaart van dit seizoen, na een opzichtige overtreding op Ajacied Kasper Dolberg. Hij is daardoor automatisch geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd.

De 32-jarige verdediger kreeg na afloop van het duel met Ajax (1-2) van enkele journalisten de vraag of er sprake was van opzet en daar gaf hij geen ontkennend antwoord op. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet bewust deed", liet Ramos optekenen. Hij kwam snel op deze woorden terug, maar toen had de UEFA al een onderzoek geopend.

De Europese voetbalbond legt spelers die expres een gele kaart pakken een wedstrijd extra schorsing op, en dus moet Ramos vrezen dat hij naast de return tegen Ajax ook de mogelijke heenwedstrijd van de kwartfinales moet missen.

Samenvatting Ajax-Real Madrid (1-2)
450
Samenvatting Ajax-Real Madrid (1-2)

Ramos raakte eerder in opspraak

Het is niet de eerste keer dat Ramos door een dergelijk moment in opspraak raakt. Hij pakte in 2010 net als Xabi Alonso in het Champions League-duel met eveneens Ajax (0-4) bewust zijn tweede gele kaart en dus rood.

Ramos kwam er toen met een boete vanaf, maar zijn toenmalige trainer trainer José Mourinho werd wel geschorst omdat hij zijn spelers opdracht had gegeven tegen een tweede gele kaart aan te lopen.

De return tussen Real Madrid en Ajax staat voor dinsdag 5 maart om 21.00 uur op het programma in Estadio Santiago Bernabéu. 'De Koninklijke' speelt drie dagen daarvoor in eigen huis de competitiewedstrijd tegen FC Barcelona.

Bekijk het programma en de uitslagen in de Champions League