Tahith Chong maakt woensdag voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie van Manchester United bij een duel in de Premier League. De Engelse topclub gaat op bezoek bij Crystal Palace.

"'Chongy' zal het publiek achter zich krijgen, als hij mag invallen", zegt manager Ole Gunnar Solskjaer op de website van Manchester United. De vleugelspeler debuteerde in januari al in het FA Cup-duel met Reading (2-0-zege), maar bij een competitiewedstrijd zat hij nog nooit op de reservebank.

Chong verliet in 2016 de jeugdopleiding van Feyenoord om zijn geluk te beproeven in Manchester. Hij maakt deel uit van Oranje onder 21.

Behalve de negentienjarige Chong zullen ook verdedigende middenvelder James Garner (17) en aanvallende middenvelder Angel Gomes (18) bij de wedstrijdselectie zitten. "Ze trainen al langere tijd met de selectie mee", vertelt de Noorse interim-trainer. "Ik weet zeker dat ze er klaar voor zijn."

Voor Chong en Gomes lijkt de kans iets groter dat ze speeltijd krijgen dan voor Garner. "Het is moeilijk om een defensief ingestelde speler van zestien of zeventien jaar in te brengen. Een aanvaller kan vrijuit spelen en heeft de kans om de wedstrijd voor je te winnen, ze zullen er niet voor zorgen dat je verliest", stelt Solskjaer.

Jesse Lingard is een van de spelers die dit weekend geblesseerd raakten bij Manchester United. (Foto: ANP)

United geteisterd door blessuregolf

Chong, Gomes en Garner zijn bij de selectie gehaald omdat United met een blessuregolf kampt. Zondag tegen Liverpool (0-0) vielen Ander Herrera, Juan Mata en Jesse Lingard geblesseerd uit, terwijl Nemanja Matic niet aan de wedstrijd kon beginnen.

Ook Marcus Rashford liep een kwetsuur op, maar hij moest de wedstrijd noodgedwongen uitspelen omdat er al drie keer gewisseld was. "De drie spelers die gewisseld werden zijn woensdag niet in staat om te spelen. Rashford kan mogelijk wel op tijd fit zijn", aldus de manager.

Matteo Darmian, Marcos Rojo, Antonio Valencia, Anthony Martial en Phil Jones zijn al langere tijd geblesseerd en kunnen tegen Crystal Palace nog niet spelen.

De wedstrijd tussen Crystal Palace en Manchester United begint woensdag om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Bekijk de stand en het programma in de Premier League