Marcel Keizer en Bas Dost hebben maandagavond met Sporting CP duur puntenverlies geleden in de Liga NOS. De Portugese topclub bleef bij laagvlieger CS Marítimo ondanks de vele mogelijkheden op een doelpuntloos gelijkspel (0-0) steken.

Dost stond de hele wedstrijd in het veld bij Sporting, maar de clubtopscorer kon zijn ploeg niet aan de overwinning helpen in Funchal. Oud-Ajacied Nemanja Gudelj begon ook in de basis en werd halverwege gewisseld.

De bezoekers eindigden de wedstrijd nog met tien man nadat verdediger Sebastián Coates in blessuretijd zijn tweede gele kaart kreeg. Trainer Keizer werd bovendien vlak voor tijd naar de tribune gestuurd na commentaar op de leiding.

Sporting, dat deze week door Villarreal werd uitgeschakeld in de Europa League, liet voor het eerst sinds begin februari punten liggen in de competitie. Na die 2-4-nederlaag van destijds tegen Benfica won de ploeg van Keizer van CD Feirense (1-3) en SC Braga (3-0).

Door de remise tegen Marítimo komt Sporting op 46 punten, waarmee de achttienvoudig kampioen van Portugal op de vierde plek staat. Het gat met de door Benfica bezette tweede positie, goed voor een plek in de voorronde van de Champions League, is tien punten en koploper FC Porto heeft elf punten meer dan Sporting.

Marcel Keizer leed met Sporting het eerste puntenverlies sinds begin februari. (Foto: ANP)

Lens en Besiktas verspelen zege tegen Fenerbahçe

In de Turkse competitie verspeelde Jeremain Lens met Besiktas een zeker lijkende overwinning in de derby tegen stadgenoot Fenerbahçe: 3-3.

Besiktas leidde mede door twee doelpunten van Burak Yilmaz bij rust al comfortabel met 3-0, maar de bezoekers kwamen in de tweede helft in een tijdsbestek van twaalf minuten verrassend op gelijke hoogte.

Lens begon in de basis bij Besiktas en werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. Door de remise komt Besiktas op veertig punten, goed voor de derde plek. Fenerbahçe staat veertiende met 25 punten, één punt boven de degradatiestreep.