De Graafschap moet het de komende tijd stellen zonder Fabian Serrarens. De aanvaller is voor vier wedstrijden geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij zaterdag kreeg in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (0-3-zege).

Serrarens wilde in de slotfase bij een 0-2-stand de bal afschermen, maar deelde daarbij een tik uit in het gezicht van tegenstander Thomas Lam.

De oud-speler van Telstar en Almere City is zijn basisplaats kwijtgeraakt aan winteraanwinst Charlison Benschop en moest ook tegen PEC Zwolle genoegen nemen met een invalbeurt.

Serrarens krijgt een forse straf omdat hij nog een voorwaardelijke schorsing open had staan voor zijn rode kaart van eerder dit seizoen, in september in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (4-0-nederlaag).

De Graafschap gaat niet in beroep tegen de schorsing van Serrarens. De Doetinchemmers missen hem daardoor tegen ADO Den Haag (thuis), Willem II (uit), sc Heerenveen (uit) en Heracles Almelo (thuis).

De Graafschap deed door de overwinning op PEC goede zaken in de strijd tegen directe degradatie. De ploeg van trainer Henk de Jong vergrootte als nummer zeventien de voorsprong op hekkensluiter NAC Breda tot vier punten.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie