Jerold Promes van VVV-Venlo moet de rest van dit kalenderjaar aan zich voorbij laten gaan. De verdediger liep vrijdag een zware knieblessure op in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

VVV meldt maandag dat de 34-jarige Promes inmiddels is geopereerd aan een gebroken knieschijf en dat hij de rest van 2019 zal moeten revalideren.

Het duel tussen VVV en Heracles lag in de beginfase zo'n twintig minuten stil vanwege de kwetsuur van Promes. De verdediger blesseerde zich toen hij een bal wilde wegschieten en bleef lang op de grond liggen.

Scheidsrechter Erwin Blank stuurde de aangeslagen spelers de kleedkamer in, ook om de hulpdiensten de kans te geven om Promes te behandelen en in de ambulance te dragen.

"Ik zag de schrik en de tranen bij veel jongens in de ogen", zei VVV-coach Maurice Steijn naderhand. "Het is een van hun maatjes, een jongen waar ze dagelijks mee trainen."

Jerold Promes wordt behandeld op het veld van stadion De Koel. (Foto: ProShots)

Promes heeft aflopend contract in Venlo

Promes speelt sinds de zomer van 2013 voor VVV, waar hij een aflopende verbintenis heeft. Eerder kwam hij uit voor RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam en Telstar.

De geboren Amsterdammer is sinds zijn komst bij VVV basisspeler. De wedstrijd tegen Heracles was zijn 172e officiële duel in dienst van de Venlonaren.

VVV-Heracles eindigde in 0-1 door een doelpunt van Mohammed Osman. Door de nederlaag bleef VVV achtste. Heracles klom naar plek vijf, maar werd zondag nog gepasseerd door Vitesse.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie