Vitesse-coach Leonid Slutsky is lovend over doelman Kjell Scherpen van FC Emmen. De achttienjarige keeper raakte deze week zijn broer kwijt, maar kwam zondag toch in actie voor zijn club.

"Hij is een held door slechts drie dagen na zo'n tragedie te spelen", zei Slutsky na afloop van de wedstrijd tegen Emmen bij FOX Sports. "Hij is een hele sterk jongen."

De pas twintigjarige Jorg Scherpen overleed afgelopen dinsdag. Hij lag ruim een maand in coma na een hartstilstand. Voorafgaand aan het duel op De Oude Meerdijk werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden.

Slutsky zocht Kjell Scherpen voor de wedstrijd ook nog even op. "Ik zei tegen hem dat dit natuurlijk een enorme tragedie is, maar dat hij sterk moest zijn voor zijn broer."

"Ik vind dat hij grote potentie heeft", vervolgde de Rus. "Hij is pas achttien jaar en ik denk dat hij een grote toekomst voor zich heeft."

Scherpen incasseert de 0-2 van Ödegaard. (Foto: ProShots)

'De wedstrijd was anders dan normaal'

FC Emmen verloor het duel met 0-3 door doelpunten van Mohammed Dauda, Martin Ödegaard en Navarone Foor. Trainer Dick Lukkien van de Drentse ploeg proefde dat de sfeer in het stadion anders was door het overlijden van de broer van Scherpen.

"We hadden het er heel moeilijk mee en we zagen ook wat voor impact dat op Kjell heeft", vertelde Lukkien. "Je voelt ook tijdens de wedstrijd dat het anders is dan normaal, ook in het stadion."

"Dat heeft ongetwijfeld meegespeeld, maar ik wil het niet als excuus gebruiken. We hebben geprobeerd om vandaag te antwoorden, maar het was niet genoeg om een goed resultaat te behalen."

Door de nederlaag staat Emmen zestiende op de ranglijst en hebben de Drentenaren één punt achterstand op nummer vijftien PEC Zwolle.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie