AZ heeft vrijdag per direct afscheid genomen van Dorin Rotariu. De 23-jarige Roemeense aanvaller vertrekt naar FC Astana.

AZ huurde Rotariu dit seizoen van Club Brugge, maar hij slaagde er in Alkmaar niet in om een vaste basisplaats te veroveren.

Rotariu kwam tot tien officiële wedstrijden voor AZ. Hij maakte daarin één doelpunt, in de met 0-6 gewonnen bekerwedstrijd tegen Alcides.

Club Brugge verkoopt Rotariu voor een nog onbekend bedrag aan FC Astana. Hij tekent bij de titelverdediger en huidige koploper van de Kazakse Premjer-Liga een meerjarig contract.

Yuning Zhang. (Foto: ANP)

ADO doet Zhang van de hand

ADO Den Haag deed eerder op vrijdag Yuning Zhang van de hand. De 22-jarige Chinese aanvaller keert terug naar West Bromwich Albion.

ADO nam Zhang afgelopen zomer op huurbasis over van West Brom, maar hij kon sindsdien vanwege blessureleed nauwelijks in actie komen.

"Door omstandigheden heeft zijn periode bij ADO niet opgeleverd wat de speler en de club op voorhand gehoopt hadden. Het begon ook ongelukkig, met de fikse blessure die hij overhield aan de trip naar de Asian Games", zegt manager voetbalzaken Jeffrey van As op de clubsite.

"Na zijn lange revalidatieperiode hadden we hem nog graag topfit en vol vertrouwen aan het werk gezien. Het is erg jammer dat dit niet echt gebeurd is."

Zhang kwam tot slechts zes officiële wedstrijden, enkel als invaller, voor ADO. Hij maakte daarin geen enkel doelpunt en leverde ook geen assist.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie