Erwin Koeman is de nieuwe bondscoach van Oman. De Nederlander volgt zijn landgenoot Pim Verbeek op bij het land in het Midden-Oosten.

De 57-jarige Koeman tekende woensdag een contract voor twee jaar bij de Omaanse voetbalbond. Hij begint aan zijn tweede klus als bondscoach nadat hij van 2008 tot 2010 al de keuzeheer van Hongarije was.

Oman moest op zoek naar een nieuwe bondscoach, omdat Verbeek begin deze maand besloot te stoppen. De 62-jarige Rotterdammer stond sinds 2016 aan het roer bij de nationale ploeg. Zijn assistent Muhanna Ben Saeed nam na het vertrek van Verbeek de honneurs waar.

In de eerste helft van het huidige seizoen fungeerde Koeman nog twee maanden als interim-trainer van Fenerbahçe na het ontslag van Phillip Cocu. Halverwege december moest Koeman bij de Turkse topclub plaatsmaken voor Ersun Yanal, waardoor hij zonder club kwam te zitten.

Erwin Koeman werd woensdagavond gepresenteerd in Oman. (Foto: Twitter/@OmanFA)

Koeman laatste jaren actief als assistent

Koeman begon zijn trainerscarrière in 2004 bij RKC Waalwijk en fungeerde daarna ook als hoofdcoach van achtereenvolgens Feyenoord (2005-2007), Hongarije, FC Utrecht (2011) en FC Eindhoven (2012), waarna de 31-voudig international in de zomer van 2012 terugkeerde bij RKC.

In 2014 vertrok Koeman naar Southampton, waar hij aan de slag ging als assistent van zijn broer Ronald. Twee jaar laten stapten de broertjes Koeman samen over naar Everton en daar werkten ze tot hun ontslag in het najaar van 2017. In de zomer van 2018 vertrok Erwin Koeman zogezegd met Cocu naar Turkije.

Het is nog niet bekend wanneer Koeman zijn eerste wedstrijd als bondscoach van Oman zal leiden. Het land, dat nog nooit meedeed aan een WK, werd vorige maand op de Azië Cup in de achtste finales uitgeschakeld door Iran.