Technisch manager Mark-Jan Fledderus van Heracles Almelo staat voor een overstap naar FC Groningen. De oud-voetballer is momenteel met de 'Trots van het Noorden' in gesprek over de functie van technisch directeur.

Heracles Almelo bevestigt woensdag dat de pas 36-jarige Fledderus met Groningen praat. Diverse media melden dat de aanstelling van de oud-speler al een feit is, maar Groningen wil daar niets over kwijt.

De huidige nummer negen van de Eredivisie moet op zoek naar een nieuwe technische man omdat Ron Jans na dit seizoen vertrekt. De clubicoon fungeerde sinds juli 2017 als technisch manager van Groningen, maar maakte eind vorig jaar bekend dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen.

Fledderus is pas sinds 1 maart 2018 technisch manager bij Heracles, waar hij het grootste deel van zijn spelersloopbaan doorbracht (2008-2011 en 2014-2017). Tussen 2004 en 2008 stond de voormalige middenvelder onder contract bij Groningen.

Mark-Jan Fledderus (rechts). (Foto: ProShots)

Groningen stelde al opvolger Nijland aan

Fledderus speelde in zijn loopbaan 311 Eredivisie-wedstrijden, waarin hij 32 keer scoorde. Hij zette na het seizoen 2016/2017 een punt achter zijn carrière.

Begin deze maand stelde Groningen al een opvolger aan voor algemeen directeur Hans Nijland, die net als technisch manager Jans na dit seizoen vertrekt. Nijland wordt opgevolgd door Wouter Gudde, die overkomt van Excelsior.

Groningen bezet momenteel de negende plaats in de Eredivisie met 27 punten. Dat zijn er vijf minder dan nummer zeven Heracles, dat vrijdag een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo speelt. Groningen gaat zaterdagavond op bezoek bij NAC Breda.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie