Manchester United heeft maandag de kwartfinales van de FA Cup bereikt. De 'Red Devils' wonnen in Londen met 0-2 van Chelsea.

De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer kwam na een half uur op voorsprong door een treffer van Ander Herrera. Op slag van rust verdubbelde Paul Pogba de voorsprong. De Fransman kopte een fraaie voorzet van Marcus Rashford binnen.

Chelsea deed nog wel een poging om de aansluitingstreffer te forceren, maar het gebrek aan stootkracht leidde bij de ploeg van de geplaagde trainer Maurizio Sarri vooral tot frustratie.

Voor Chelsea, dat in de competitie slechts vijfde staat, lijkt de League Cup de enige prijs die de ploeg dit seizoen in eigen land kan pakken. De finale van dat toernooi, tegen Manchester City, staat op 24 februari op het programma.

Manchester United is de achtste en laatste ploeg die zich voor de kwartfinales heeft geplaatst. Er werd na het duel ook meteen geloot. De formatie treft nu Wolverhampton Wanderers.

Stadgenoot Manchester City gaat op bezoek bij Swansea City, terwijl Watford thuis Crystal Palace ontvangt. Het laatste duel gaat tussen Millwall en Brighton & Hove Albion. De duels staan voor 15, 16 en 17 maart op het programma.