FC Twente lijkt hard op weg naar de titel in de Keuken Kampioen Divisie. De 'Tukkers' wonnen maandag met 0-2 bij Jong PSV en staan nu acht punten voor op de nummer twee.

De overwinning op Jong PSV is al de negende op rij voor de ploeg van trainer Marino Pusic. De laatste competitienederlaag dateert van 30 november, toen Jong Ajax in Enschede met maar liefst 2-5 won.

FC Twente had het niet eenvoudig in Eindhoven, maar na een kwartier spelen kwam de ploeg toch op voorsprong. Aitor Cantalapiedra was verantwoordelijk voor die treffer.

De bezoekers mochten in de tweede helft niet mopperen dat de bal niet op de stip ging, na een overtreding van Twente op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap van Jong PSV leverde geen gevaar op.

Aan de overkant werd een kwartier voor tijd wel een strafschop toegekend na een overtreding op Tom Boere. De spits ging zelf achter de bal staan en schoot onberispelijk de 0-2 binnen.

Met nog dertien duels te gaan, heeft Twente 56 punten. Dat zijn er maar liefst acht meer dan naaste belager FC Den Bosch, dat vrijdag punten verspeelde bij Jong AZ (0-0). Jong PSV blijft ondanks de nederlaag vijfde met 43 punten.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Keuken Kampioen Divisie