Richairo Zivkovic vervolgt zijn loopbaan in China. De 22-jarige aanvaller verruilt KV Oostende per direct voor Changchun Yatai.

Zivkovic had bij Oostende regelmatig een basisplaats, maar mocht vertrekken, omdat hij te zwaar drukte op de loonlijst.

"Soms zagen we wel degelijk flitsen van zijn talent, maar de grote doorbraak bleef ook bij ons uit", aldus sportief directeur Hugo Broos op de website van de Belgische club.

"De transfer is voor alle partijen een win-winsituatie. 'KVO' recupereert een groot deel van het transferbedrag dat het in 2017 voor hem betaalde én Zivkovic ondertekent een lucratief contract."

Zivkovic kwam in de zomer van 2017 voor 1,2 miljoen euro over van Ajax en Oostende zou hem voor ongeveer 1 miljoen euro hebben doorverkocht aan Changchun Yatai.

Richairo Zivkovic in zijn tijd als speler van Ajax. (Foto: ProShots)

Jaarsalaris van naar verluidt 3 miljoen euro

Zivkovic tekent een contract voor drie jaar tot begin 2022 bij Changchun Yatai en verdient naar verluidt bijna 3 miljoen euro netto per jaar.

De negenvoudig international van Jong Oranje speelde in de afgelopen anderhalf jaar in totaal 58 officiële wedstrijden voor Oostende. Hij maakte daarin zestien doelpunten en leverde vijf assists.

Zivkovic kwam in zijn tijd bij Ajax (2014-2017) tot slechts tien wedstrijden in de hoofdmacht. Hij maakte bij de Amsterdammers zijn status als toptalent nooit waar.

De spits begon zijn loopbaan in 2012 bij FC Groningen, waarvoor hij veertig wedstrijden achter zijn naam heeft staan, en was ook actief voor FC Utrecht (38 wedstrijden) en Willem II (achttien wedstrijden).

Zivkovic zal met Changchun Yatai zijn opwachting maken op het tweede niveau in China. De landskampioen van 2007 degradeerde namelijk vorig seizoen uit de Super League.