Sven van Beek heeft zondag een dubieus record in de Eredivisie geëvenaard. De verdediger van Feyenoord maakte op bezoek bij FC Groningen (1-0-nederlaag) zijn zesde eigen doelpunt.

De 24-jarige Van Beek gleed in de 26e minuut de bal uit een voorzet van Thomas Bruns in zijn eigen goal. Eerder kwam hij ook al voor ADO Den Haag, AZ, De Graafschap, Excelsior en sc Heerenveen tot scoren.

De Braziliaan Marília, die tussen 1996 en 2003 voor Sparta speelde, maakte ook zes eigen treffers in de Eredivisie.

"Als ik hem niet aanraak, was het ook een doelpunt geweest. Dus ik weet niet zo goed wat ik anders had kunnen doen", zei Van Beek na de wedstrijd tegen FOX Sports. "En als ik terugdenk aan al mijn zes eigen goals, kon ik er bij zeker drie niks aan doen."

Van Beek scoorde al vijf keer tegen Vermeer

Van Beek speelde tot dusver alleen voor Feyenoord, maar hij heeft inmiddels al wel voor zeven clubs in de Eredivisie gescoord. De Gouwenaar, die drie keer een doelpunt maakte voor Feyenoord, is daarmee ook mederecordhouder, meldt databureau Gracenote.

Tien andere spelers hebben ook voor zeven verschillende clubs doelpunten gemaakt in de Eredivisie Van Beek is de enige speler van dat elftal die slechts voor één club uitkwam.

Van Beek is nu ook de speler die tegen doelman en clubgenoot Kenneth Vermeer het meest heeft gescoord in de Eredivisie (vijf goals).

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie