Feyenoord begint zondagmiddag met Nicolai Jörgensen en Robin van Persie aan de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Sam Larsson moet genoegen nemen met een plek op de bank.

Jörgensen begint in de spits en Van Persie staat centraal op het middenveld. Hierdoor schuift Toornstra op naar de linkerkant van de aanval.

Larsson miste afgelopen week enkele trainingen door een enkelblessure. De Zweed, die in de vorige wedstrijd tegen De Graafschap (4-0-zege) als linksbuiten speelde, is wel inzetbaar tegen Groningen.

Ten opzichte van het duel met De Graafschap is het meedoen van Jörgensen de enige wijziging in de opstelling van Feyenoord.

Feyenoord jaagt op eerste uitzege na de winterstop

De Rotterdammers jagen in Groningen op hun eerste uitzege na de winterstop in de Eredivisie. Zowel bij Excelsior (2-1) als bij PEC Zwolle (3-1) ging de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst onderuit.

Bij een overwinning op 'De Trots van het Noorden' blijft de voorsprong van nummer drie Feyenoord op nummer vier AZ vijf punten.

FC Groningen begon goed aan de tweede seizoenshelft en won drie van zijn vier competitieduels in de tweede seizoenshelft. Het elftal van coach Danny Buijs bezet de veertiende plek op de ranglijst.

De aftrap bij de wedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord wordt om 14.30 uur verricht in het Hitachi Capital Mobility Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker; Doan, Memisevic, Reis, Bruns; Mahi, Sierhuis.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; St. Juste, Van Beek, Martina, Verdonk; Clasie, Van Persie, Vilhena; Berghuis, Jörgensen, Toornstra.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie