PSV begint zaterdag met de gebruikelijke namen aan de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Gastón Pereiro krijgt opnieuw de voorkeur boven Érick Gutiérrez.

Pereiro raakte aan het einde van de eerste seizoenshelft even zijn basisplaats kwijt aan miljoenenaankoop Gutiérrez, maar is na de winterstop weer verzekerd van een plek bij de eerste elf.

Hirving Lozano en Steven Bergwijn staan op scherp tegen Heerenveen. Beide aanvallers zijn bij een gele kaart geschorst voor de topper van volgende week in eigen huis tegen Feyenoord.

Bij Heerenveen staat Sam Lammers in de spits. Het 21-jarige talent wordt dit seizoen door de Friezen gehuurd van PSV en maakte tot dusver al negen doelpunten.

Kamphuis scheidsrechter in Abe Lenstra Stadion

sc Heerenveen-PSV vangt zaterdag om 19.45 uur aan in het Abe Lenstra Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

PSV won in 2011 voor het laatst bij Heerenveen. De Eindhovenaren verloren vorig seizoen nog verrassend met 2-0 door twee snelle doelpunten van de inmiddels vertrokken Arber Zeneli en Reza Ghoochannejhad.

PSV gaat in dit seizoen na 21 speelrondes riant aan kop in de Eredivisie. De ploeg van trainer Mark van Bommel heeft zes punten voorsprong op naaste achtervolger Ajax, dat zondag op eigen veld in actie komt tegen hekkensluiter NAC Breda.

Heerenveen is aan een zeer teleurstellend seizoen bezig. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink bezet slechts de vijftiende plaats, met één puntje meer dan nummer zestien Excelsior.

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Hornkamp, Högh, Pierie, Woudenberg; Schaars, Rienstra, Vlap; Van Bergen, Lammers, Mihajlovic.

Opstelling: PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño; Hendrix, Rosario, Pereiro; Lozano, De Jong, Bergwijn.