Pierre van Hooijdonk is niet langer betrokken als adviseur bij NAC Breda. De taak van de oud-spits is volbracht, nu de winterse transferperiode erop zit.

De 49-jarige Van Hooijdonk maakte sinds november deel uit van een vierkoppige kerngroep, die de taken van de vertrokken technisch directeur Hans Smulders overnam.

Trainer Mitchell van der Gaag, oud-speler en hoofd jeugdopleiding Tim Gilissen en Cor van Rooij, lid van de commissie van aandeelhouders, waren de andere drie leden.

Van Hooijdonk was binnen de groep medeverantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid tijdens de laatste transferperiode. Met Khalid Karami, Ramon Pascal Lundqvist, Alex Gersbach, Sullay Kaikai en Dorian Dervite werden vijf nieuwe spelers binnengehaald. Van Hooijdonk gaat zich nu weer volledig richten op zijn taak als analist bij de NOS.

NAC is nog altijd op zoek naar een opvolger van Smulders. Er werd met onder anderen voormalig Ajax-directeur Henri van der Aat gesproken, maar hij haakte af. Gilissen en voormalig Vitesse-directeur Mo Allach zouden nu in beeld zijn.

De formatie uit Breda kent onder Van der Gaag een tegenvallend seizoen. Na 21 duels staat NAC laatste met slechts zestien punten. De achterstand op nummer zeventien De Graafschap is twee punten.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie