Diego Simeone heeft maandag zijn toekomst verbonden aan Atlético Madrid. De 48-jarige Argentijnse trainer verlengde zijn tot de zomer van 2020 lopende contract met twee jaar, tot medio 2022.

Simeone is sinds december 2011 de einderantwoordelijke bij Atlético. Hij volgde destijds de ontslagen Spanjaard Gregorio Manzano op.

'El Cholo' reeg de afgelopen jaren de successen aaneen met Atlético. Hij won een keer de Primera División, twee keer de Europa League, twee keer de Europese Super Cup, één keer de Copa del Rey en één keer de Spaanse Super Cup.

Simeone was ook dicht bij het veroveren van de Champions League, maar tot twee keer toe (2014 en 2016) werd in de finale verloren van stadgenoot en aartsrivaal Real Madrid.

Hoog op verlanglijstje van Internazionale

Simeone werd de laatste tijd wel meerdere malen in verband gebracht met een vertrek bij Atlético. Hij stond volgens Spaanse en Italiaanse media hoog op het verlanglijstje van Internazionale.

De oud-international begon zijn trainersloopbaan in 2006 in zijn vaderland bij Racing Club en werkte daarna bij Estudiantes, River Plate, San Lorenzo, Catania en opnieuw Racing Club, alvorens hij de overstap maakte naar Atlético.

Simeone was van 1994 tot en met 1997 als speler actief bij Atlético. Hij kwam in die periode als middenvelder tot 140 officiële wedstrijden en 25 doelpunten.

Atlético is ook nu weer bezig aan een goed seizoen. De rood-witte formatie bezet de derde plaats in de Primera División en staat in de achtste finales van de Champions League, waarin Juventus de tegenstander is.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Primera División