FC Emmen moet op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Wim Beekman verlaat de Eredivisionist per 1 maart na een periode van ruim 5,5 jaar, zo heeft de club donderdag bekendgemaakt.

De bestuurder ging in de zomer van 2013 aan de slag bij FC Emmen en gaf destijds aan dat hij minimaal drie en maximaal vijf jaar zou aanblijven bij de toenmalige Eerste Divisie-club.

Vanwege de promotie naar de Eredivisie, waar veel bij kwam kijken, besloot Beekman na vorig seizoen iets langer te blijven. "De bijdrage van Wim voor onze club is moeilijk in een paar woorden weer te geven", zegt voorzitter Ronald Lubbers op de site van Emmen.

"Maar als je het dan moet samenvatten, dan heeft Wim een enorme bijdrage geleverd aan het FC Emmen van nu. Mede door zijn inzet spelen we nu voor het eerst op het hoogste niveau van Nederland."

Het is nog niet bekend wie Beekman opvolgt bij FC Emmen, dat als promovendus na 21 speelrondes de veertiende plek bezet in de Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Lukkien speelt zondag uit tegen nummer zestien Excelsior.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie