Liverpool-manager Jürgen Klopp is woensdag door de FA aangeklaagd voor zijn uitspraken na de uitwedstrijd tegen West Ham United (1-1) van begin deze maand. De Duitser uitte toen kritiek op scheidsrechter Kevin Friend.

"De scheidsrechter kwam er in de rust achter dat het doelpunt van Sadio Mané buitenspel was. Dat verklaart de tweede helft", zei Klopp voor de camera van Sky Sports.

"Kevin nam in de tweede helft veel rare beslissingen. Ze waren niet beslissend, maar ze verbraken wel het ritme en dat hielp ons dus niet."

De FA is van mening dat Klopp door die woorden vraagtekens heeft gezet bij de integriteit van de scheidsrechters in Engeland en vindt dat een onderzoek waard.

Klopp heeft tot maandag de tijd om te reageren

Klopp heeft tot aankomende maandag 18.00 uur de tijd om op de aanklacht te reageren, waarna duidelijk wordt of en voor hoeveel wedstrijden hij wordt geschorst.

Liverpool verspeelde door het gelijkspel tegen West Ham United dure punten in de strijd om de titel in de Premier League, wat voor 'The Reds' de eerste sinds 1990 zou kunnen worden.

Liverpool gaat samen met Manchester City aan kop (beide 65 punten), maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de regerend landskampioen (26 om 27).