Go Ahead Eagles is maandag in het spoor gebleven van koploper FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie. De nummer drie won met 2-4 op bezoek bij hekkensluiter Jong FC Utrecht.

Go Ahead stond halverwege op een 0-2-voorsprong door doelpunten van Jeroen Veldmate (strafschop) en Richard van der Venne, waarna die marge na rust intact bleef dankzij treffers van opnieuw Veldmate en Van der Venne en Utrecht-spelers Keelan Lebon en Shayne Pattynama.

De wedstrijd in Stadion Galgenwaard stond in het teken van Leon de Kogel. De oud-spits van FC Utrecht en Go Ahead raakte vorig jaar zwaar gewond bij een auto-ongeluk op Malta en kan nooit meer voetballen.

De Kogel ontving na afloop uit handen van voormalig ploeggenoot Joost Broerse (tegenwoordig commercieel directeur bij FC Utrecht) een cheque van 7.628 euro, die hij gaat gebruiken voor zijn revalidatie. In totaal werd een bedrag van ruim 23.000 euro ingezameld.

Go Ahead bracht door de zege de achterstand op FC Twente (vrijdag 0-3-winst tegen Sparta Rotterdam) weer terug tot zeven punten en geeft één punt toe FC Den Bosch, dat vrijdag met 1-1 gelijkspeelde 1-1 tegen FC Volendam.

Roda raakt verder achterop bij top drie

Roda JC raakte verder achterop bij de top drie. De nummer zes verloor kansloos met 5-1 op bezoek bij titelverdediger en middenmoter Jong Ajax.

Roda keek al snel tegen een 3-0-achterstand aan (doelpunten Noa Lang, Victor Jensen en Václav Cerný), waarna het terugkwam tot 3-1 (strafschop Mario Engels). Het werd 5-1 door treffers van Jasper ter Heide en Perr Schuurs.

Engels verstevigde door zijn doelpunt wel zijn koppositie op de topscorerslijst van de Keuken Kampioen Divisie. De Duitse spits, die komende zomer transfervrij is, voert de ranglijst aan met 21 treffers, gevolgd door NEC'er Ferdy Druijf met 19.

Roda lijkt zich door de nederlaag definitief te kunnen richten op de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De degradant heeft inmiddels al vijftien punten minder dan het in een uitstekende vorm verkerende Twente.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Keuken Kampioen Divisie