Mircea Lucescu is niet langer de bondscoach van Turkije. De Turkse voetbalbond heeft het contract van de 73-jarige Roemeen maandag in goed overleg en met wederzijdse instemming ontbonden.

Lucescu slaagde er niet in om Turkije in divisie B te houden van de Nations League. De Turken werden met slechts drie punten derde in groep 3 achter Zweden (eerste met zeven punten) en Rusland (tweede met zeven punten).

De veteraan wist zich daarvoor ook al niet met Turkije in om zich te plaatsen voor het WK van 2018 in Rusland, dat werd gewonnen door Frankrijk.

Lucescu was in het verleden ook bondscoach van Roemenië en trainer van onder meer Internazionale, Galatasaray, Besiktas, Sjachtar Donetsk en Zenit Sint-Petersburg.

Volgens Turkse media is Senol Günes de droomkandidaat voor de vacante functie. De Turkse bond zou de 66-jarige Turk graag aanstellen en is in onderhandeling met zijn huidige werkgever Besiktas.

Günes was tussen 2002 en 2004 al eens de bondscoach van Turkije. Hij werd met de Turken derde op het zo succesvolle WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan.