Aaron Ramsey verruilt na dit seizoen Arsenal voor Juventus. De 28-jarige middenvelder tekent een contract tot de zomer van 2023 bij de kampioen van Italië.

Ramsey beschikt bij Arsenal over een aflopend contract, waardoor Juventus geen transfersom hoeft te betalen, maar wel voor zijn handtekening 3,7 miljoen euro tekengeld neerlegt.

De Welshman wordt volgens de BBC de bestbetaalde Brit ooit in Turijn met een salaris van zo'n 400.000 pond per week, ongeveer 456.000 euro, waarmee hij na vier jaar 94 miljoen euro in kas zou hebben.

Ramsey speelde sinds medio 2008 voor Arsenal. Hij kwam sindsdien tot 361 officiële wedstrijden, 62 doelpunten, drie keer de FA Cup en twee keer de Community Shield.

Arsenal verhuurde Ramsey in het seizoen 2010/2011 nog wel aan Cardiff City (de club waar hij zijn professionele loopbaan begon) en Nottingham Forest.

Ramsey had clubs voor het uitkiezen

Ramsey had door zijn transfervrije status de clubs voor het uitkiezen. Naast Juventus hebben naar verluidt ook onder meer Bayern München, Internazionale, Paris Saint-Germain en Real Madrid een aanbieding bij hem neergelegd.

De spelmaker was een van de uitblinkers bij Wales op het zo succesvolle EK 2016. De 'Dragons' haalden toen verrassend de halve finales na een zege in de kwartfinales op België.

Ramsey is dit seizoen lang niet altijd verzekerd van een basisplaats. De nieuwe manager Unai Emery zette hem afgelopen zaterdag nog op de bank in de uitwedstrijd tegen Huddersfield Town (1-2).

Juventus is hard op weg naar de achtste opeenvolgende titel in de Serie A. De 'Oude Dame' gaat na 23 speelrondes ruimschoots aan kop met elf punten voorsprong op naaste achtervolger Napoli.