Emiliano Sala is om het leven gekomen door hoofd- en borstletsel, zo is vastgesteld bij sectie op zijn lichaam. De spits van Cardiff City is niet verdronken.

Sala raakte op 21 januari vermist, toen het privévliegtuig waarmee hij van Nantes naar Cardiff vloog van de radar verdween. Op 4 februari werd zijn lichaam geborgen uit het wrak.

Aan de hand van vingerafdrukken kon Sala geïdentificeerd worden, zo maakten de politie en onderzoeksteam maandag op een persconferentie in Bournemouth bekend. Het onderzoek naar de oorzaak van het neerstorten van het vliegtuig gaat naar verwachting nog zes tot twaalf maanden in beslag nemen.

Sala was met 17 miljoen euro de duurste aankoop in de clubgeschiedenis van Cardiff City, maar hij verongelukte een dag voordat hij zijn eerste training zou afwerken bij zijn nieuwe club.

Cardiff en FC Nantes stonden de afgelopen weken uitgebreid stil bij het drama. De Franse club besloot dat nooit meer een speler het rugnummer 9 van de Argentijn zal dragen.

Familie piloot start crowdfundactie

Nadat het vliegtuig drie dagen vermist was staakte de politie de zoektocht, omdat de kans op overlevenden minimaal werd geacht. De familie van de 28-jarige spits startte daarop een crowdfundactie om het speurwerk te hervatten.

Nadat het benodigde geld was binnengehaald en de zoektocht werd hervat, werd binnen enkele uren het wrak op de 63 meter diepe zeebodem in Het Kanaal gevonden. Er werd slechts één lichaam geborgen, dat na sectie van Sala bleek te zijn.

De familie van piloot David Ibbotson startte maandag een eigen crowdfundactie om de zoektocht naar hem te hervatten. Ze hopen 350.000 pond (bijna 400.000 euro) op te halen en hebben binnen een dag al de helft binnen. PSG-aanvaller Kylian Mbappé stortte 30.000 euro.

Audiobericht vermiste voetballer Sala duikt op
25
Audiobericht vermiste voetballer Sala duikt op