Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer kijkt met vertrouwen uit naar het tweeluik met Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League. De Noor vindt dat zijn ploeg in elk geval in de heenwedstrijd van dinsdag in eigen huis de rol van favoriet moet durven op te eisen.

"De tijd van afwachten is voorbij. We moeten de oude, vertrouwde manier van spelen van deze club laten herleven. Vroeger kwam niemand met plezier naar Old Trafford", zei Solskjaer maandag op zijn persconferentie.

United leek bij de loting in december voor een kansloze missie te staan tegen de kampioen van Frankrijk omdat de Engelse ploeg op dat moment in een zeer matige vorm verkeerde. Maar dat is inmiddels compleet veranderd.

United verloor niet meer sinds Solskjaer eind vorig jaar de ontslagen José Mourinho opvolgde (tien zeges en één gelijkspel) en bovendien mist Paris Saint-Germain enkele belangrijke spelers, onder wie Neymar.

"Wij moeten geloven in een goed resultaat. Daar begint het mee. En dat geloof is er wel degelijk. Daar hebben de resultaten van de afgelopen weken wel goed aan gedaan", aldus Solskjaer.

'Dit zijn altijd de doorslaggevende wedstrijden'

Solskjaer wil de tijd van Sir Alex Ferguson, onder wie hij speelde, laten herleven. De legendarische Schot vertrok medio 2013 en sindsdien raakte United ernstig in verval en werden de Europese successen schaars.

"In die tijd waren de trainers van de tegenpartij bang voor de passie en het tempo van Manchester United. Daar hoor ik ze nog vaak over. We speelden vol overtuiging op de aanval", vertelde hij.

"Nu hebben we genoeg goede voetballers om dat opnieuw te doen. Marcus Rashford, Anthony Martial, Romelu Lukaku, Alexis Sanchez, Jesse Lingard. We hoeven voor niemand onder te doen."

Voor Solskjaer is de ontmoeting met Paris Saint-Germain zijn eerste internationale test als eindverantwoordelijke bij United. Insiders verwachten dat een goed resultaat een langer verblijf van hem op Old Trafford dichterbij brengt.

"Dit zijn altijd de doorslaggevende wedstrijden. Mijn mooiste avonden als speler waren de avonden waarin we in de Champions League speelden", bleef de hoofdrolspeler daar zelf nuchter onder.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Champions League