Luis Suárez en coach Ernesto Valverde zijn niet in paniek na het nieuwe puntenverlies van FC Barcelona in de Primera División. De koploper liet zondag punten liggen op bezoek bij Athletic Bilbao: 0-0.

"We staan nog steeds bovenaan. Het belangrijkste blijft dat we er gewoon goed voor staan en dat we niet verloren hebben", benadrukte Suárez, die met zijn club nog een voorsprong van zes punten heeft op achtervolger Real Madrid.

Barcelona kwam in Baskenland matig voor de dag en had het vooral aan doelman Marc-André ter Stegen te danken dat er niet werd verloren. De concurrent van Jasper Cillessen onderscheidde zich met een aantal fraaie reddingen.

"Hij heeft opnieuw laten zien dat hij een van de beste keepers ter wereld is", aldus de 32-jarige Suárez, die in het veld soms wat geïrriteerd reageerde richting zijn ploeggenoten.

"Er was af en toe wat miscommunicatie", verklaarde de voormalig Ajacied. "Het zat hem vaak in de details. We moeten soms meer de bal durven vragen."

Valverde: 'Vertrekken hier opnieuw als koploper'

Trainer Valverde, die Barcelona in deze maand ook al zag gelijkspelen tegen Valencia (2-2), sprak woorden van gelijke strekking na het puntenverlies bij Bilbao.

"We vertrekken hier in dezelfde wetenschap als vorige week en dat is dat we nog steeds op kop staan. Na de volgende wedstrijd zal dat ook het geval zijn", relativeerde de Spaanse coach.

"Ter Stegen was inderdaad fantastisch. Hij had een geweldige redding nadat hij een foutje had gemaakt en redde later nog een keer prachtig. Hij was belangrijk voor ons, want we hadden het moeilijk."

Er zijn nog vijftien speelrondes te gaan in de Primera División. De volgende competitiewedstrijd voor Barcelona is zaterdag, wanneer nummer vijftien Real Valladolid naar Camp Nou komt.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Primera División