Trainer Maurizio Sarri van Chelsea begrijpt dat zijn positie onder druk staat na de afgang van zondag tegen Manchester City. Met 6-0 werd de grootste nederlaag in de clubgeschiedenis geleden sinds de oprichting van de Premier League in 1992.

"Met zo'n resultaat bij een club als Chelsea is het logisch dat er over je positie wordt gesproken", gaf de Italiaanse trainer toe bij Sky Sports. "Maar met vragen over mijn toekomt moet je bij de clubleiding zijn. Ik maak me nu vooral zorgen over het team en over de prestaties."

Chelsea is met name in uitwedstrijden aan een dramatische reeks bezig. In 2019 werd door nederlagen bij Arsenal (2-0), Bournemouth (4-0) en Manchester City (6-0) nog geen punt gepakt op vreemde bodem. De kampioen van 2017 is afgegleden naar de zesde plaats in de Premier League.

"Op dit moment kan ik het echt niet verklaren", zei Sarri, die bij Chelsea pas bezig is aan zijn eerste seizoen. "In aanloop naar deze wedstrijd kreeg ik bij het zien van de trainingen juist een heel goed gevoel. Maar de tegengoal na vijf minuten maakte het vandaag wel heel erg lastig. Daarna was het zwaar om druk te zetten en geen ruimte weg te geven."

Sarri ziet Guardiola over het hoofd na fluitsignaal

Sarri snelde na het laatste fluitsignaal richting de catacomben en liet Manchester City-trainer Josep Guardiola, die klaar stond om zijn collega de hand te schudden, enigszins verbouwereerd achter. "Ik zag hem echt niet, ik wilde gewoon zo snel mogelijk naar de kleedkamer om mijn spelers te spreken", gaf Sarri als uitleg.

Guardiola nam het voorval niet zwaar op. "Volgens mij zag hij me echt niet staan", zei de City-trainer, die vooral vol lof was over Sergio Agüero. De Argentijnse spits maakte zijn elfde hattrick in de Premier League en evenaarde daarmee het record van Alan Shearer.

"Soms breken spelers door die een mooi seizoen beleven, maar hij doet het jaar na jaar", prees Guardiola zijn spits, die nu samen met Mohamed Salah topscorer is van de Premier League. "Maar alle spelers verdienen een compliment. We hebben een ongelooflijke prestatie geleverd tegen een topteam."

Manchester City is met 65 punten en een beter doelsaldo dan Liverpool koploper van de Premier League. Liverpool heeft weliswaar een wedstrijd minder gespeeld, maar in Engeland geeft dat niet de doorslag bij het bepalen van de stand op de ranglijst.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Premier League