Scheidsrechter Pol van Boekel vindt dat hij zondag juist heeft gehandeld door in de tumultueuze wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV (2-2) geen strafschop te geven aan zowel de thuisclub als de bezoekers.

PSV mocht zich in de eerste helft beklagen toen Luuk de Jong bij een hoekschop werd vastgehouden door Timo Letschert. FC Utrecht mocht dat in de blessuretijd doen toen Simon Gustafson onderuit werd gehaald door Denzel Dumfries.

"Ik zag dat De Jong werd vastgehouden, maar ik vond het te licht voor een strafschop. Dat heb ik ook tegen de VAR gezegd en die liet aan mij weten dat dat klopt", aldus Van Boekel tegenover FOX Sports.

"Dumfries maakte geen bewuste overtreding. Het was vooral heel erg ongelukkig wat er gebeurde. Je kunt ze allebei geven, maar hoeft ze niet te geven. Ik sta nog steeds achter mijn beslissingen."

Dumfries vindt dat Van Boekel de juiste beslissing heeft genomen bij de situatie waar hij bij betrokken was. Hij erkende wel dat de leidsman voor een lastige taak stond.

"Het kwam door de grasmat. Je ziet dat ik wegglijd. Je moet als scheidsrechter ook rekening houden met de weersomstandigheden. Dat heeft hij goed gedaan. Ik had niet de intentie om hem te raken. Er was nul opzet."

'Luuks shirt werd bijna uitgetrokken'

PSV-trainer Mark van Bommel was een heel andere mening toegedaan. Hij vindt dat Van Boekel de bal tot twee keer toe op de stip had moeten leggen.

"Luuks shirt werd bijna uitgetrokken. Dat was bewust. De actie van Denzel was onbewust, maar het was wel een strafschop. Daar kun je niets anders van maken."

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat beaamde de woorden van Van Bommel en plaatste nog maar eens zijn kanttekeningen bij het gebruik van de VAR.

"Zeist zegt ook dat het een penalty is, dus wie ben ik om dat te ontkrachten? Vorige week kreeg Emanuelson een rode kaart omdat hij iets per ongeluk deed, nu wordt Dumfries gespaard om diezelfde reden. Dat klopt niet."

"Iedereen vindt de VAR uitstekend, ik vind dat niet. Voor de overtreding van Letschert kan hij ook een strafschop geven, maar de overtreding van Dumfries is veel erger."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie