Verdediger Antonio García, voetbalnaam Toño, is vrijdag gearresteerd door de Spaanse politie. De linksback wordt verdacht van betrokkenheid bij afpersing.

De 29-jarige Spanjaard is een van de zeven verdachten die is aangehouden in de zaak. De groep wordt ook verdacht van bedreigingen.

Volgens Spaanse media zou Toño 10.000 euro hebben aangenomen van een bendeleider die wordt verdacht van seksuele uitbuiting. Volgens de advocaat van Toño was het geld niet voor de speler, maar voor een vriend van hem. Bij een huiszoeking zou een deel van het bedrag zijn gevonden.

Levante heeft zich in een verklaring op de website van de club achter Toño geschaard. "Uit respect voor de speler en omdat we uitgaan van zijn onschuld, onthoudt de club zich verder van ieder commentaar."

Toño is normaal gesproken een basisspeler bij de nummer elf van de Primera División. De linksback kwam dit seizoen tot zeventien duels, waarin hij één keer scoorde. De verdediger verlengde afgelopen week zijn contract nog tot medio 2023.

Bekijk het programma en de stand in de Primera División