Het lichaam dat woensdagavond uit het wrak van het vliegtuig met de vermiste Cardiff City-spits Emiliano Sala is gehaald, is van de voetballer zelf. Dat heeft de lokale politie donderdag bekendgemaakt.

De identiteit van het lichaam is vastgesteld door de lijkschouwer van dienst, meldt de politie. Het lichaam van piloot David Ibbotson is nog altijd niet gevonden.

De families van de Argentijnse voetballer en de piloot zijn op de hoogte gesteld van de identificatie van het lichaam. Zij worden bijgestaan door slachtofferhulp. De lijkschouwer zal nog verder onderzoek verrichten naar de exacte doodsoorzaak van Sala.

Het vliegtuig waarin de twee zaten verdween op 21 januari van de radar. De wrakstukken werden zondagochtend gevonden op de bodem van het Kanaal tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

De 28-jarige Sala had voor een bedrag van zo'n 17 miljoen euro de overstap gemaakt van FC Nantes naar Cardiff City en was op weg naar zijn nieuwe club. In een eerste reactie liet de club uit Wales weten in gedachten bij de nabestaanden te zijn.

Familie startte zelf zoekactie

Er werd door politie en kustwacht dagenlang gezocht rond de Kanaaleilanden voor de Franse kust, maar na enkele dagen werd besloten de zoekactie te staken. De kans dat de twee inzittenden nog in leven zouden zijn was "extreem klein".

De familie van de Argentijnse voetballer startte daarop met succes een crowdfundingactie om de operatie te hervatten. Er werd ruim 300.000 euro opgehaald.

Enkele uren nadat de zoektocht werd hervat, werd het wrak op de 63 meter diepe zeebodem nabij het eiland Guernsey gevonden. Door het slechte weer werd woensdag de beslissing genomen niet verder te gaan met de berging van het vliegtuig.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!