FC Nantes heeft volgens verschillende Britse media met stappen gedreigd tegen Cardiff City. De Franse club zou de eerste aanbetaling willen hebben voor Emiliano Sala, de spits die onlangs vermist raakte.

Volgens de media, waaronder de BBC en Sky Sports, wil Nantes een eerste aanbetaling van 5 miljoen pond (5,7 miljoen euro). Dat is een derde van het totale transferbedrag van 15 miljoen pond.

Nantes zou Cardiff nu hebben gedreigd met gerechtelijke stappen, als de club uit Wales niet binnen tien dagen de eerste termijn voldoet.

Cardiff zou vooralsnog niet willen betalen, omdat de club uit de Engelse Premier League eerst wil dat het vliegtuig waarin Sala en piloot David Ibbotson zaten, boven water wordt gehaald. Ook wil de club, die stelt verrast te zijn door de verklaring, de verschillende onderzoeken afwachten.

Wrakstukken van het toestel werden afgelopen weekend gevonden op de bodem van de zee nabij het eiland Guernsey. Maandag werd bekend dat er een lichaam aan boord van het vliegtuigje te zien is.

Het toestel verdween eind januari van de radar, nadat Sala zijn oud-ploeggenoten bij FC Nantes vaarwel had gezegd. Hij zou zich vervolgens melden in Cardiff, maar kwam nooit aan.