De blessure die PSV'er Steven Bergwijn zondag opliep in het thuisduel met Fortuna Sittard lijkt mee te vallen. De Eindhovense club laat weten dat de situatie van de aanvaller per dag zal worden bekeken.

De 21-jarige Bergwijn ging tijdens de tweede helft van de met 5-0 gewonnen wedstrijden kermend van de pijn naar de grond. Hij werd per brancard afgevoerd en in het ziekenhuis onderzocht.

"De uitkomst van nader medisch onderzoek naar de blessure heeft geleerd dat zijn inzetbaarheid van dag tot dag bekeken moet worden", aldus PSV maandag in een korte verklaring, zonder te vermelden wat Bergwijn exact mankeert.

De jonge aanvaller scoorde dit seizoen negen keer in de Eredivisie en is daarmee een van de sterspelers van PSV. In de media duiken steeds vaker geruchten op dat hij door buitenlandse topclubs in de gaten wordt gehouden.

PSV versloeg Fortuna Sittard zondag dankzij goals van Luuk de Jong (drie), Gastón Pereiro en Cody Gakpo. De koploper heeft een voorsprong van vijf punten op nummer twee Ajax.

De aftocht van Steven Bergwijn tijdens het thuisduel met Fortuna Sittard. (Foto: ProShots)

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie