Ajacied Zakaria Labyad heeft maandag van zich doen spreken in een besloten oefenduel met PEC Zwolle. De aanvaller had met een hattrick een groot aandeel in een 4-1-overwinning in Amsterdam.

De 25-jarige Labyad, die het dit seizoen met een reserverol moet doen onder coach Erik ten Hag, tekende op sportpark De Toekomst voor de 2-0, 3-0 en 4-1. Dani de Wit maakte de openingstreffer en Sepp van den Berg scoorde namens PEC.

Bij Ajax speelde Joël Veltman voor het eerst sinds zijn zware knieblessure negentig minuten. Doelman Bruno Varela, die in de winterstop op huurbasis overkwam van Benfica, maakte zijn officieuze debuut.

Ook spelers als Perr Schuurs, Daley Sinkgraven, Vaclav Cerny en nieuweling Lassina Traoré deden mee bij Ajax. PEC trad aan met onder anderen de aangetrokken Dean Bouzanis en Yuta Nakayama en verdediger Darryl Lachman.

Het eerste elftal van Ajax herstelde zich zaterdag met een 6-0-zege op VVV-Venlo van de met 6-2 verloren Klassieker tegen Feyenoord van een week eerder. Het PEC van Jaap Stam won op sensationele wijze met 4-3 van FC Utrecht, de derde zege op rij.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie