FC Utrecht-middenvelder Riechedly Bazoer is maandag voor drie wedstrijden geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij zondag na het verloren uitduel met PEC Zwolle (4-3) kreeg. Ploeggenoot Urby Emanuelson moet twee wedstrijden toekijken.

VfL Wolfsburg-huurling Bazoer werd in de catacomben bestraft nadat hij de vierde official uit boosheid een duw had gegeven.

Het duel met PEC leidde tot frustratie bij de spelers en staf van FC Utrecht, die zich bestolen voelden door scheidsrechter Björn Kuipers. De Domstedelingen gaven in de slotminuten een 1-3-voorsprong weg.

De schorsing van drie duels is een tegenvaller voor de 22-jarige Bazoer, die bij FC Utrecht zijn carrière nieuw leven in wil blazen. De oud-Ajacied kwam bij Wolfsburg niet aan spelen toe en een verhuurperiode bij FC Porto leverde hem ook weinig speelminuten op.

Door zijn schorsing mist Bazoer de komende wedstrijden, tegen koploper PSV (thuis), De Graafschap (uit) en Excelsior (thuis).

Urby Emanuelson kreeg rood voor een overtreding op Thomas Lam. (Foto: ProShots)

Emanuelson twee duels aan de kant

FC Utrecht-coach Dick Advocaat moet het voorlopig ook zonder zeventienvoudig international Emanuelson doen, die tegen PEC in de tweede helft rood kreeg voor een overtreding op Thomas Lam.

Emanuelson kreeg voor zijn charge in Zwolle een schorsing van één wedstrijd, maar had nog een voorwaardelijke schorsing openstaan en mag daardoor twee duels niet spelen. Hij mist dus net als Bazoer de confrontaties met PSV en De Graafschap.

FC Utrecht is bezig aan een dramatische serie. De nummer zes van de Eredivisie verloor tegen PEC al voor de vierde keer op rij in competitieverband en met de bekerwedstrijd tegen Feyenoord meegerekend werd al vijf keer achtereen verloren.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie