Het vliegtuig van de vermiste Cardiff City-spits Emiliano Sala is zondag gevonden op de bodem van het Kanaal. Het privévliegtuig waar de Argentijnse speler in zat, verdween bijna twee weken geleden van de radar.

Het is onduidelijk of de 28-jarige Sala en zijn piloot David Ibbotson zelf ook zijn gevonden. Het Britse onderzoeksteam AAIN maakt maandag meer bekend.

Volgens David Mearne, hoofd van de AAIB, werden de wrakstukken van het vliegtuigje zondagochtend door het onderzoeksteam gevonden op de bodem van het Kanaal tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Sala vertrok op maandag 21 januari in een privévliegtuig van Nantes naar Cardiff - hij maakte voor een bedrag van 20 miljoen euro de overstap naar Cardiff City - maar diezelfde avond verdween het toestel van de radar.

De politie en de kustwacht zochten tevergeefs dagenlang op en rond de Kanaaleilanden voor de Franse kust. Volgens de autoriteiten is de kans dat beiden nog in leven zijn "extreem klein". Daarom werd de zoektocht na enkele dagen gestaakt.

De familie van de Argentijnse aanvaller was het niet eens met dat besluit en startte met succes een crowdfundingactie. Daardoor werd de zoektocht vorige week zaterdag hervat.

Cardiff houdt eerbetoon voor vermiste Sala
50
Cardiff houdt eerbetoon voor vermiste Sala

Autoriteiten hervatten zoektocht eerder deze week

Eerder deze week maakte de AAIB bekend dat er op een Frans strand waarschijnlijk onderdelen van het vliegtuig waren gevonden.

Het ging om twee delen van een zitkussen, die waren aangespoeld op een strand in Surtainville, een Franse kustgemeente zo'n 60 kilometer ten oosten van het Britse eiland Guernsey.

Naar aanleiding van die vondst besloten ook de autoriteiten om opnieuw te gaan zoeken. Een speciale boot startte zondagochtend met het inspecteren van de zeebodem in een specifiek deel van het Kanaal.

Afgelopen zaterdag speelde Cardiff City zijn eerste thuiswedstrijd sinds de vermissing van Sala, waarin met 2-0 gewonnen werd van Bournemouth. De spits werd groots geëerd in het Cardiff City Stadium.