Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst laat spits Nicolai Jörgensen zondag tegen Excelsior net als vorige week tegen Ajax op de bank. Jan-Arie van der Heijden staat centraal in de verdediging bij de Rotterdammers.

Van der Heijden vervangt Eric Botteghin, die tegen Ajax geblesseerd raakte aan zijn knie en dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komt.

De overige tien namen bij de ploeg van Van Bronckhorst zijn hetzelfde als vorige week in de door Feyenoord met 6-2 gewonnen Klassieker. Steven Berghuis, aanvoerder Robin van Persie en Sam Larsson vormen het aanvalstrio.

De tegen Ajax sterk spelende Calvin Verdonk staat opnieuw linksback. Verdediger Cuco Martina, die vorige week gehuurd werd van Everton, zit voor het eerst bij de selectie van Feyenoord.

Bij Excelsior staat Mounir El Hamdaoui wederom in de basis. De 34-jarige aanvaller maakte vorige week in blessuretijd de 2-0 tegen De Graafschap. Het was zijn eerste treffer in 21 competitieduels.

Nummer zestien Excelsior en nummer drie Feyenoord trappen zondag om 12.15 uur af in het Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Opstelling Excelsior: Damen; Horemans, Mattheij, Oude Kotte, Burnet; Schouten, Messaoud, Koolwijk; Edwards, El Hamdaoui, Bruins.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; St Juste, Van Beek, Van der Heijden, Verdonk; Clasie, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Van Persie, Larsson.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie