Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst hoopt dat zijn ploeg het hoge niveau van het duel met Ajax (6-2) zondag ook kan halen tegen stadgenoot Excelsior.

"Als dat lukt, is de kans heel groot dat we winnen", aldus Van Bronckhorst vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie.

"De wedstrijd tegen Ajax geeft wel het plafond van deze ploeg aan. Het was een van de mooiste wedstrijden onder mijn leiding. Alles klopte", aldus Van Bronckhorst over de daverende 6-2-zege op aartsrivaal Ajax.

Van Bronckhorst heeft het sinds woensdag niet meer met zijn spelers over De Klassieker gehad. "De knop is vrij snel omgegaan. De blik staat sindsdien volledig op Excelsior."

Enige smet op het duel met Ajax was voor Feyenoord de knieblessure van Eric Botteghin, die daardoor waarschijnlijk de rest van dit seizoen moet missen. "Dat kwam hard aan bij mij en de ploeg. Eric deed het uitstekend bij ons en nu valt hij maanden weg."

Martina direct inzetbaar tegen Excelsior

Als vervanger van Botteghin haalde Feyenoord donderdag vlak voor het sluiten van de transfermarkt Cuco Martina. De 29-jarige verdediger werd op huurbasis voor de rest van het seizoen overgenomen van Everton, dat hem het afgelopen half jaar verhuurde aan Championship-club Stoke City.

Martina is inzetbaar tegen Excelsior. "Hij heeft vrijdag voor het eerst meegetraind bij ons. Martina heeft bij Stoke veel gespeeld dit seizoen."

Nummer vijftien Excelsior en nummer drie Feyenoord trappen zondag om 12.15 uur af in het Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam. Het duel staat onder leiding van Jochem Kamphuis.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie