Mateo Cassierra heeft donderdag zijn transfer naar het Argentijnse Racing Club afgerond. De spits komt per direct over van Ajax, waar hij op een zijspoor was geraakt.

De 21-jarige Cassierra stond donderdag al op het trainingsveld van Racing Club, dat de transfer enkele uren later ook bevestigde. De Colombiaan wordt voor anderhalf jaar gehuurd van Ajax, waar hij nog tot medio 2021 onder contract staat. Racing Club heeft ook een optie tot koop bedongen.

Ajax nam Cassierra in de zomer van 2016 voor circa 5,5 miljoen euro over van het Colombiaanse Deportivo Cali, maar hij wist de verwachtingen bij de 33-voudig landskampioen nooit waar te maken.

In 34 officiële wedstrijden voor Ajax kwam Cassierra vijf keer tot scoren. Hij speelde uiteindelijk vaker voor de beloften in de Eerste Divisie (46 duels).

Racing Club is koploper in Argentinië

Aangezien Cassierra dit seizoen niet op speelminuten kon rekenen onder trainer Erik ten Hag, verhuurde Ajax hem aan FC Groningen. Bij de 'Trots van het Noorden' kwam de spits eveneens niet uit de verf - één treffer in tien wedstrijden - en dus keerde hij deze winter vervroegd terug naar Amsterdam.

Racing Club is momenteel koploper in de Argentijnse competitie met 39 punten uit zestien wedstrijden. Cassierra kan zondag zijn debuut maken voor de lijstaanvoerder, die dan een thuiswedstrijd speelt tegen nummer vier Hurcacán.