Lieke Martens heeft FC Barcelona woensdag opnieuw aan een overwinning geholpen. De vrouwenploeg van de Spaanse topclub won mede dankzij een goal van de Oranje-international met 0-3 van Madrid CFF in het bekertoernooi.

Martens opende in de twaalfde minuut de score voor de ploeg waar ook Stefanie van der Gragt in de basis stond. Na rust liep Barcelona verder weg door doelpunten van Marta Torrejón en Kheira Hamraoui.

Afgelopen zondag was Martens met een doelpunt ook al belangrijk voor Barcelona, dat toen in de competitie met 2-1 won van Athletic Bilbao. De aanvaller is weer helemaal hersteld van een lichte hamstringblessure waarmee ze zich onlangs liet wisselen tijdens het oefenduel van Oranje met Zuid-Afrika (2-1-winst).

Dankzij de overwinning op Madrid staat Barcelona voor de elfde keer op rij in de halve finales van het Spaanse bekertoernooi. Ook Real Sociedad, Atlético Madrid en Sevilla behoren tot de laatste vier.

In de competitie bezet Barcelona de tweede plaats achter Atlético, dat twee punten meer heeft. Zondag wacht een thuisduel met nummer tien Albacete.