Nigel Bertrams keert terug in de Eredivisie. De Graafschap huurt de doelman voor de rest van het seizoen van het Deense FC Nordsjaelland.

Voor de 26-jarige Bertrams is De Graafschap zijn vierde Eredivisie-club. De Brabander speelde eerder al voor PSV (2012-2015), waar hij de jeugdopleiding doorliep, Willem II (2015-2017) en NAC Breda (seizoen 2017/2018).

"Met de komst van Nigel hebben wij de bezetting bij de keepers weer snel op orde na het vertrek van Agil Etemadi (Almere City, red.). Hij heeft de nodige ervaring en is direct inzetbaar", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede.

In de zomer van 2018 verliet Bertrams NAC voor een avontuur bij Nordsjaelland, maar de doelman kan bij de Deense club niet rekenen op speeltijd. Hij werd dit seizoen nog geen enkele keer in de selectie van de hoofdmacht opgenomen en speelde slechts drie duels voor de beloften.

Bertrams kan debuteren tegen oude club NAC

Bij De Graafschap moet Bertrams de concurrentiestrijd aangaan met PSV-huurling Hidde Jurjus, die dit seizoen nog geen onuitwisbare indruk maakte. In zeventien competitieduels kreeg hij 36 tegentreffers.

De Graafschap won slechts vier van de eerste negentien Eredivisie-duels en staat daardoor onderaan op de ranglijst. De ploeg van trainer Henk de Jong heeft één punt minder dan nummer zeventien NAC Breda.

De twee ploegen staan vrijdagavond tegenover elkaar in de degradatiekraker. Bertrams, die in zijn loopbaan zestien Eredivisie-duels speelde, kan op De Vijverberg dus debuteren voor De Graafschap tegen zijn oude club. De wedstrijd in Doetinchem begint om 20.00 uur.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie