Ole Gunnar Solskjaer zal niet tevreden zijn als Manchester United zich dit seizoen voor de Champions League kwalificeert. De succesvolle interim-trainer wil prijzen pakken met de Engelse club.

"Het is niet onze droom om in de top vier te eindigen. Manchester United moet altijd proberen kampioen te worden", zei Solskjaer maandagavond.

Sinds de Noor in december de ontslagen José Mourinho opvolgde, won United acht duels op rij, waarvan zes in de Premier League. Een achterstand van elf punten op de vierde plek werd gereduceerd tot drie. De beste vier clubs van Engeland plaatsen zich rechtstreeks voor de lucratieve Champions League.

De achterstand op koploper Liverpool bedraagt na 23 duels al zestien punten. "Kampioen worden gaat dit seizoen niet meer lukken", beseft de oud-spits. "Maar er zijn nog andere uitdagingen, zoals de Champions League en de FA Cup. We kunnen niet zeggen dat we alleen voor de vierde plek willen gaan."

De komende anderhalve maand heeft United een loodzwaar programma. In de Champions League staat het tweeluik met Paris Saint-Germain (12 februari en 6 maart) op het programma, in de vijfde ronde van de FA Cup wacht een uitduel bij Chelsea (17 februari) en in competitieverband treffen de 'Mancunians' onder meer Liverpool, Arsenal en Manchester City.

Solskjaer 'erg onder de indruk' van spelers

"We moeten deze periode aangrijpen om komend seizoen klaar te zijn om de uitdaging aan te gaan", zegt de interim-coach, die eerder al liet doorschemeren ook volgend jaar graag manager op Old Trafford te willen zijn.

"We hadden ook dit jaar om de titel willen strijden, maar dat is helaas niet gelukt. Maar ik ben erg onder de indruk van de spelers. Ze zijn gretig en er heerst een goede sfeer binnen de ploeg."

Dinsdagavond om 21.00 uur speelt United uit tegen Burnley, de nummer zestien van de Premier League.

Bekijk de stand en het programma in de Premier League