Arjen Robben heeft maandag de groepstraining van Bayern München hervat. De aanvaller is op de weg terug van een slepende bovenbeenblessure die hem maanden parten speelde.

De 35-jarige Robben kwam eind november in de Champions League-wedstrijd tegen Benfica (5-1) voor het laatst in actie. Hij scoorde in dat duel twee keer, maar raakte ook geblesseerd aan zijn bovenbeen en is sindsdien uit de roulatie.

Door die slepende kwetsuur kwam Robben dit seizoen nog maar tot vijftien officiële wedstrijden voor Bayern, waarvan negen competitieduels. De Groninger scoorde vijf keer.

Robben is aan zijn laatste maanden bezig bij Bayern. De 96-voudig international van Oranje gaf onlangs aan dat hij na tien jaar toe is aan een nieuwe uitdaging en dat hij daarom niet van plan is zijn aflopende contract te verlengen.

Het is nog niet bekend wanneer Robben precies zijn rentree kan maken. Bayern speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen nummer negen Bayer Leverkusen, de ploeg van trainer Peter Bosz.

Bayern bezet momenteel de tweede plek in de Bundesliga met een achterstand van zes punten op koploper Borussia Dortmund. 'Die Borussen' gaan zaterdag op bezoek bij Eintracht Frankfurt.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Bundesliga