Peter Bosz blijft ondanks zijn eerste overwinning als trainer van Bayer Leverkusen kritisch op zijn ploeg. De Nederlandse coach zag zijn elftal zaterdag met 0-3 winnen bij VfL Wolfsburg.

"We hebben de nodige kansen gehad, maar we hebben er slechts drie gemaakt", concludeerde Bosz na afloop van de wedstrijd bij FOX Sports.

"Zij kregen er ook twee of drie, maar Wolfsburg is ook een goede ploeg. Ze stonden vóór deze wedstrijd zesde, dat is niet voor niets. Maar ik denk dat wij duidelijk de bovenliggende partij waren."

Desondanks was Bosz teleurgesteld in de eerste helft van zijn ploeg. Leverkusen kwam vlak voor rust via een benutte strafschop van Kai Havertz wel op voorsprong.

"Ik was over de eerste helft helemaal niet tevreden, omdat we veel te veel balverlies leden", analyseerde hij. "Dan moet je weer achter de bal aan in mijn speelwijze en dat kost enorm veel kracht."

'Er zit zo veel kwaliteit in dit elftal'

Leverkusen won weliswaar met 0-3, maar de oud-trainer van Ajax en Borussia Dortmund ziet nog genoeg punten in het spel van zijn ploeg die voor verbetering vatbaar zijn. Hij bracht daarbij een opvallende statistiek aan het licht.

"Het zegt allemaal misschien niet heel veel, maar vorige week tegen Gladbach kwamen we tot 266 sprints, dat waren er vandaag 293. Natuurlijk zegt dat veel over onze fitheid, maar het zegt ook dat we dus te veel balverlies lijden."

"In de opbouw moet er meer rust komen en de eindpass moet veel beter", stelde hij. "Als we dat op een rij gaan krijgen, dan kunnen we iets moois gaan neerzetten. Want er zit zo veel kwaliteit in dit elftal."

Door de overwinning klimt Leverkusen naar de tiende plaats in de Bundesliga. Volgende week speelt ‘Die Werkself’ thuis tegen regerend landskampioen Bayern München.

"We gaan ook tegen Bayern op onze manier spelen, dus ik denk dat het een leuke wedstrijd wordt", besloot Bosz.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Bundesliga