De familie van de vermiste voetballer Emiliano Sala heeft besloten zelf naar hem op zoek te gaan. Via een crowdfundingactie is al ruim 220.000 euro ingezameld, genoeg om met twee boten Het Kanaal op te gaan.

Op de lijst van honderden donateurs staan de namen van onder anderen Adrien Rabiot (25.000 euro), Dimitri Payet (10.000 euro) en Ilkay Gündogan (2.000 euro). Ook trainer Vahid Halilhodzic van FC Nantes en de mondiale spelersvakbond FIFPro hebben geld gegeven, zo blijkt uit de lijst.

De 28-jarige Sala vertrok maandag in een privévliegtuig van Nantes naar Cardiff om zijn transfer naar Cardiff City af te ronden, maar diezelfde avond verdween het toestel van de radar. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.

De politie en kustwacht hebben dagenlang op en rond de Kanaaleilanden voor de Franse kust gezocht, maar tevergeefs. Naast Sala zat alleen de piloot aan boord.

Donderdag werd de zoekactie gestaakt, omdat de kans dat beiden nog in leven zijn volgens de autoriteiten "extreem klein" is. De familie van Sala was ontstemd over het besluit en smeekte de autoriteiten donderdag al om verder te zoeken.

"Het kan toch niet zijn dat hij zomaar weg is?", zei vader Horacio Sala voor de camera's van een Argentijnse zender. "Wij hopen nog altijd op goed nieuws. Een vliegtuig kan niet zomaar verdwijnen."

Zus vermiste voetballer Sala in tranen: 'Ik voel dat hij leeft'
110
Zus vermiste voetballer Sala in tranen: 'Ik voel dat hij leeft'