PSV begint zaterdag met Gastón Pereiro in de basis aan de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De middenvelder krijgt de voorkeur boven de gepasseerde Érick Gutiérrez.

Pereiro had aan het begin van het seizoen steevast een basisplaats, maar die raakte hij na de eerste en tot op heden enige competitienederlaag tegen Feyenoord (2-1) begin december kwijt aan Gutiérrez.

Trainer Mark van Bommel kiest verder voor de gebruikelijke namen, wat betekent dat Luuk de Jong op jacht kan gaan naar zijn honderdste doelpunt voor PSV.

Bij FC Groningen starten Mimoun Mahi en Iliass Bel Hassani in de aanval, wat ten koste gaat van Ajax-huurling Kaj Sierhuis.

De noorderlingen moeten het nog altijd stellen zonder sterspeler Ritsu Doan, die met Japan in de halve finales staat van de Azië Cup.

PSV-FC Groningen vangt om 19.45 uur aan

PSV-FC Groningen vangt zaterdag om 19.45 uur aan in het Philips Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

PSV hoopt zich te revancheren voor het verrassende puntenverlies vorige week op bezoek bij FC Emmen. De Eindhovenaren verspeelden toen in de slotfase een 0-2-voorsprong: 2-2.

PSV gaat ondanks die misstap nog wel aan kop met twee punten voorsprong op Ajax, omdat ook de Amsterdammers vorige week niet verder kwamen dan een gelijkspel in eigen huis tegen sc Heerenveen: 4-4.

Ajax speelt zondag de Klassieker in De Kuip tegen Feyenoord, dat met dertien punten achterstand op PSV geen aanspraak meer lijkt te maken op de landstitel.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino; Hendrix, Rosario, Pereiro; Lozano, De Jong, Bergwijn.

Opstelling FC Groningen: Padt; Absalem, Te Wierik, Chabot, Handwerker; Bruns, Memisevic, Reis, Warmerdam; Mahi, Bel Hassani.