Heerenveen is zaterdag Arber Zeneli kwijtgeraakt. De 23-jarige Kosovaarse aanvaller vertrekt naar het Franse Stade de Reims.

Heerenveen ontvangt naar verluidt 4 miljoen euro voor Zeneli, die over een aflopend contract beschikte in het Abe Lenstra Stadion.

Het is nog niet bekend voor hoeveel jaar Zeneli heeft getekend bij Stade Reims, maar duidelijk is wel dat hij zijn handtekening heeft gezet onder een meerjarige verbintenis.

De huidige nummer tien van de Eredivisie wil met dat geld de transfermarkt op. De Friezen hebben volgens het AD bij Ajax geïnformeerd naar de mogelijkheid om aanvaller Václav Cerný voor de rest van dit seizoen te huren.

Zeneli is na Dave Bulthuis (naar het Zuid-Koreaanse Ulsan Hyundai) alweer de tweede sterkhouder die deze maand de deur achter zich dichttrekt bij Heerenveen.

Heerenveen maakt 2 miljoen euro winst op Zeneli

Heerenveen maakt 2 miljoen euro winst op Zeneli, want de noorderlingen namen de vijftienvoudig international voor 2 miljoen euro over van het Zweedse Elfsborg.

Zeneli speelde sindsdien precies honderd officiële wedstrijden voor Heerenveen. Hij maakte daarin 21 doelpunten en leverde 27 assists.

De behendige buitenspeler toonde zich in de eerste helft van dit seizoen vooral een voortreffelijke aangever. Hij gaf liefst elf keer de beslissende voorzet.

Stade de Reims staat er halverwege goed voor in de Ligue 1. De promovendus bezet na 21 speelrondes knap de twaalfde plaats op de ranglijst van het hoogste niveau in Frankrijk.