Ajax heeft zich zaterdag versterkt met doelman Bruno Varela. De Portugees wordt door de Amsterdammers de rest van dit seizoen gehuurd van Benfica.

De kans bestaat dat Varela langer bij Ajax blijft. De nummer twee van de Eredivisie heeft een optie tot koop in de overeenkomst opgenomen.

Varela wordt bij Ajax tweede doelman achter André Onana. Hij voegt zich, mits hij de medische keuring doorstaat, na dit weekend bij de selectie van Ajax.

Ajax was op zoek naar een nieuwe tweede doelman na het teleurstellende optreden van Kostas Lamprou in de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen (4-4) van vorige week zondag.

Afgelopen donderdag maakte Onana in de kwartfinale van de TOTO KNVB-beker tegen Heerenveen zijn rentree bij Ajax. De Kameroener stopte in de slotfase een strafschop van Sam Lammers in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd.

Vooruitblik: 'De Jong net zoveel waard als hele selectie Feyenoord'
230
Vooruitblik: 'De Jong net zoveel waard als hele selectie Feyenoord'

Varela speelde dit seizoen nog geen enkele wedstrijd

De 24-jarige Varela speelde vorig seizoen 35 officiële wedstrijden voor Benfica. Dit seizoen stond hij nog geen enkele keer onder de lat bij de nummer twee van de Primeira Liga. 

Varela begon zijn carrière in 2012 bij Benfica. De ploeg uit Lissabon verhuurde hem drie jaar later aan Real Valladolid, waarna hij een seizoen speelde voor Vitória Setúbal.

Ajax bereidt zich momenteel voor op De Klassieker tegen Feyenoord. De wedstrijd in De Kuip begint zondag om 14.30 uur.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie