Kevin Strootman is vrijdag tijdens de met 1-2 verloren thuiswedstrijd van Olympique Marseille tegen Lille OSC bijna geraakt door vuurwerk dat vermoedelijk door een eigen supporter vanaf de tribunes werd gegooid.

De middenvelder stond ter hoogte van de zijlijn toen na een uur spelen bij een 0-1-stand een stuk vuurwerk vlak voor zijn schoenen tot ontploffing kwam, waarna hij van de schrik met zijn handen naar zijn oren greep.

Scheidsrechter Amaury Delereu ging gelijk over tot staking en hervatte het spel pas na 35 minuten, nadat de spelers eerst nog een korte warming-up mochten doen.

Marseille moest tot overmaat van ramp vlak daarna met tien man verder door een rode kaart (twee keer geel) voor Florian Thauvin en slaagde er in de slotfase niet in om de achterstand om te buigen.

Wel luisterde Mario Balotelli zijn debuut op met een doelpunt. De Italiaanse spits die deze week overkwam van OGC Nice maakte diep in blessuretijd als invaller de 1-2.

Pépé grote man aan kant van Lille

Nicolas Pépé was de grote man aan de kant van Lille. De Ivoriaanse aanvaller was verantwoordelijk voor zowel de 0-1 (strafschop) als de 0-2.

Marseille is bezig aan een teleurstellend seizoen. De ploeg van trainer Rudi Garcia bezet na 21 wedstrijden slechts de zevende plaats in de Ligue 1, op liefst 22 punten achterstand van de ongenaakbare koploper Paris Saint-Germain.

Strootman is doorgaans verzekerd van een basisplaats bij Marseille. De zomeraanwinst die werd overgenomen van AS Roma speelde tot dusver 21 officiële wedstrijden en was daarin één keer trefzeker.

Lille presteert juist boven verwachting goed. De ploeg van trainer Christophe Galtier staat knap tweede en doet dus volop mee in de strijd om een plek in de groepsfase van de Champions League.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Ligue 1