Willem II heeft het vertrek van Fran Sol vrijdag opgevangen met de komst van Alexander Isak. De negentienjarige aanvaller wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van Borussia Dortmund, waarbij hij uitkwam voor het tweede elftal.

Isak speelde tot dusverre twee interlands voor Zweden. Dortmund legde de lange aanvaller begin 2017 voor vijf jaar vast. Willem II speelde onlangs in Marbella een oefenduel tegen het tweede van Dortmund. Isak scoorde toen twee keer.

"We hadden Alexander al langer op het oog. Het was toeval dat we hem tijdens het trainingskamp tegen ons in actie konden zien", zegt technisch directeur Joris Mathijsen op de site van Willem II.

"Alexander is een grote en sterke jongen, daardoor een aanspeelpunt in de aanval, maar ook zeer doelgericht."

Willem II voegde vorige week al twee Griekse aanvallers aan de selectie toe: spits Vangelis Pavlidis en linksbuiten Marios Vrousai. Middenvelder Renato Tapia werd bovendien gehuurd van Feyenoord. Clubtopscorer Fran Sol vertrok naar Dynamo Kiev.

Isak, een zoon van Eritrese ouders, gaat in Tilburg met rugnummer 9 spelen.

Willem II staat negende in Eredivisie

Willem II staat na achttien wedstrijden negende in de Eredivisie met 22 punten. Daarmee staan de Brabanders zes punten boven de degradatiestreep.

De ploeg van trainer Adrie Koster plaatste zich woensdag door een 2-3-zege op FC Twente voor de halve finales van de TOTO KNVB-beker.

Willem II gaat zondag in de Eredivisie op bezoek bij nummer zes FC Utrecht.

 Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie